SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ HİZMET BİNASI
"Doğu-batı yönündeki kentsel hareket araziyi biçimlendiren ana unsur olarak ele alınmaktadır. Arazinin güney parçası doğu-batı yönündeki insan hareketini kurgulamak üzere sosyal ve ticari donatılarla beslenen bir kentsel düzlem olarak ele alınmış, belediye hizmet binası ile kent hayatı arasında bir arayüz tariflenmiştir. Arazinin kuzey parçasında kurgulanan yapılaşmanın biçimlenmesini 2 yaklaşım belirlemektedir:
1. Doğuda yer alan mezarlığın oluşturduğu yeşil alanın batıdaki kent merkezine uzanması,
2. Kuzeydeki kent dokusunun halihazırda bulunan kent ve deniz ile ilişkisinin yeni oluşturulan akslarla zenginleştirilmesi.
Hizmet binası yapısı özellikle zeminle ilişkilenen kotlarda girift bir şekilde bütünleşmiş parçalı bir kurgudan oluşmaktadır. Bu parçalı yapı işlevleri kendi gereksinimlerine uyan mekanlarda paketlemeyi sağlarken, işlevsel ayrımları netleştirmekte ve yapı parçaları arasında tariflenen açık mekanlar ile yapının kent ile ilişkilerini kurmaktadır. Bu bağlamda yapıların biçimlenişi, kentsel ulaşım, yapı içi dolaşım ve peyzaj birbirinden ayrılamaz bir kurgu oluşturmaktadır.
SÜLEYMANPASA BELEDİYESİ HİZMET BİNASI
Yarışma Projesi - 3. Mansiyon Ödülü
Tekirdağ, Türkiye, 2017
İşveren: Süleymanpaşa Belediyesi
İşlev: Ofis / Ticari / Sosyal / Kültürel / Peyzaj
Tasarım Ekibi: Onur Yüncü
Yardımcılar: Ali Ateş, Ozan Çiçek, Yekta Seren, Elif Ezgi Öztürk, İpek Deniz Alpdoğan, Begüm Sarı, Atacan Okumuş, İlayda Yalçın, Hazal Gümrükçüoğlu
Proje Alanı: 23.000 m²
Hizmetler: Tasarım
Durum: Proje
Danışmanlar: Hilmi Yüncü (Statik)